tiistai 14. toukokuuta 2013

Elokuva jonka olisi voinut jättää tekemättä (5. arvostelu)

Seitsemän vuoden tauon jälkeen kauhuparodiasarja Scary Movie on viimein saanut jatkoa. Viides osa tuli ensi-iltaan 19.4.2013. Itsekin kävin katsomassa tämän Malcolm D. Leen ohjaaman elokuvan ja aiempiin osiin nähden odotin huomattavasti enemmän. 

Scary Movie -elokuvien ideana on parodioida tunnettuja ja suosittuja kauhuelokuvia. Yhteen elokuvaan on otettu paljon piirteitä ja kohtia monista eri kauhuelokuvista ironisoiden ja nauraen alkuperäisille elokuville. Myös julkisuuden henkilöt saattavat päästä ivailun kohteeksi. Scary Movie 5 irvailee muun muassa menestyselokuville Paranormal Activity, Mama, Sinister, The Evil Dead, Inception, Black Swan sekä Apinoiden planeetan synty. Alkukohtauksessa Lindsay Lohan ja Charlie Sheen esittävät itseään ja latelevat muka hauskoja kommentteja julkisuuskuvastaan. Elokuvassa myös popkulttuuri pääsee ivan kohteeksi, ja alkukohtauksessa itseään esittämässä ovat Snoop Dogg ja Mac Miller tyhminä pilvenpolttajina keskellä metsää.

Viides osa oli todellinen pohjanoteeraus. Kaikki aiemmat osat ovat linkittyneet toisiinsa samojen pääosanäyttelijöiden sekä kummitusnaamaria käyttävän ja pilven poltosta kiinnostuneen Ghostfacen ansiosta. Aiemmat osat tehtiin kaikki kuuden vuoden sisällä, kun taas viides ilmestyi seitsemän vuotta neljännen julkaisusta. Kaikki vanhat Scary Movie -piirteet on haudattu, mukaan lukien Ghostface sekä Anna Farisin näyttelemä päähenkilö Cindy Campbell. Marisätkä- sekä kakkahuumorikin on jo aikansa elänyt, tai pikemminkin luulen, etteivät tekijät enää keksi yhtä hauskoja sutkauksia ja toimivaa läppää.

Toki elokuvassa sai myös nauraa, joissakin kohtauksissa. Elokuvaa tehdessä oli kuitenkin ehkä yritetty liikaa, sillä se meni monessa kohtaa yli. Lisämiinuksena myös on, että osa elokuvan dialogista on jätetty kokonaan kääntämättä. Oma mielipiteeni ja ilmeisesti monien muidenkin on, että Scary Movien viides ja varmasti viimeinen osa olisi kannattanut jättää tekemättä. Kaikkien odotukset olivat korkealla viidennen osan suhteen ja elokuvateatterista lähtiessä salissa oli hieman pettynyt fiilis. Tämä kauhukomediasarja olisi tullut jättää neljään osaan, jotta kaikille olisi jäänyt hyvä fiilis mieleen Scary Moviesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti